Για να σηματοδοτήσει το φεστιβάλ Raksha Bandhan, που πέφτει στις 11 Αυγούστου, ένα κατάστημα στην Άγκρα ετοίμασε ένα «χρυσό» ghevar.
Η πλούσια γεύση της γλυκιάς λιχουδιάς δίνεται από τον Brij Rasayanam Misthan Bhandar, που βρίσκεται στο Nehru Nagar και στην οδό Fatehabad στην πόλη Uttar Pradesh.
Το ειδικό πιάτο κοστίζει 25.000 Rs ανά κιλό. Ενώ μιλούσε στον ιστότοπο Agra Leaks, ο Tushar Gupta, ιδιοκτήτης του καταστήματος, είπε ότι το χρυσό ghevar ήταν φτιαγμένο με τα πιο premium συστατικά και ήταν καλυμμένο με 24 καρατίων βρώσιμα στρώματα χρυσού. Πρόσθεσε ότι το μαγαζί του έφτιαχνε χρυσό γκεβάρ μόνο κατόπιν παραγγελίας. Παρά την υψηλή τιμή, 12 κιλά του καλυμμένου με χρυσό γκεβάρ έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής.
#ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ Uttar Pradesh: Ειδικά το “Golden Ghevar” φτιάχνεται στην Άγκρα για τον Raksha Bandhan. Η τιμή του Golden Ghevar είναι 25.000 Rs ανά κιλό. Η ειδικότητα αυτού του Ghevar είναι ότι είναι καλυμμένο με χρυσό 24 καρατίων. pic.twitter.com/cn1AQOyq8X
— ANI_HindiNews (@AHindinews) 2 Αυγούστου 2022
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο από το γλυκό πιάτο που καλύπτεται με χρυσό την Τρίτη. Το βίντεο έδειξε τη λιχουδιά να είναι εγκλωβισμένη σε ένα κόκκινο κουτί καθώς ένα περίεργο πλήθος το επιθεωρούσε.
Το ειδικό γλυκό πιάτο ghevar τρώγεται παραδοσιακά στις βόρειες ινδικές πολιτείες Rajasthan, Haryana και Madhya Pradesh κατά τη διάρκεια φεστιβάλ όπως το Teej και το Raksha Bandhan που πέφτουν κατά την περίοδο των βροχών. Η υγρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προετοιμασία του ghevar. Το γλυκό σε σχήμα δίσκου που παρασκευάζεται με σιρόπι ζάχαρης, ξηρά φρούτα, γκι και αλεύρι απαιτεί την υγρασία του μουσώνα για να διατηρήσει την υγρασία που του δίνει μια απαλή και σπογγώδη υφή.