in

Τα δύο βασικά μυστικά για να μην σπάσουν στο βράσιμο

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών που γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη.

Παραδοσιακά τα βάφουμε κόκκινα, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού αλλά πλέον συνηθίζεται το βάψιμο και με άλλα χρώματα. Το βασικό, πάντως, είναι σε κάθε περίπτωση να μην σπάσουν κατά το βράσιμο.

Και για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο βασικά μυστικά επιτυχίας.

Αρχικά, αφήστε τα αυγά να έρθουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προχωρήστε στο βράσιμο. Κι αυτό το λέμε επειδή μπορεί να σπάσουν λόγω της απότομης διαφοράς της θερμοκρασίας.

Το δεύτερο μυστικό αφορά το νερό. Δεν θα πρέπει να είναι σκετό. Μέσα στην κατσαρόλα που θα στρώσετε, πάντα σε μία στρώση, τα αυγά θα πρέπει να συμπληρώσετε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ξύδι.

Με αυτά τα δύο tips θα γλιτώσετε πολλά σπασμένα αυγά.

pronews

What do you think?

Written by spartaface

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Millie Bobby Brown: Η 19χρονη σταρ αρραβωνιάστηκε τον γιο του Jon Bon Jovi

O Νίκος Γκέλια από το Μαύρο Ρόδο πήρε ελληνική ταυτότητα μετά από 26 χρόνια